Pinterest
Youtube
Blogger

VÖRÖS AUTÓRUGÓ® 1947

Javítassa rugóit, míg nem késő!

"AZ ÖRDÖG NEM ALSZIK"

SZOLGÁLTATÁSOK

  • A javítás idejére csereautót tudunk biztosítani

  • Automentős szállitás Budapest területén

  • Cégeknek flottakedvezmény, 10-30% a munkadíjból

  • Saját "Vörös autórugó-futárszolgálat" szerződéses partnereinkhez

  • Átalánydíjas flottakezelés, szállítással a telephelyek között, akár csereautóval is

 

Mely esetekben válik halaszthatatlanná a lengéscsillapító javítása?

lengéscsillapító javítás

A lengéscsillapítók roppant fontos szerepet töltenek be a gépjárművekben, ugyanis nem csak csillapítják a jármű lengéseit, hanem a futómű részeként javítják az irányíthatóságot, így biztosítva a komfortos, biztonságos vezetést. Éppen ezért igen kellemetlen, amikor használhatatlanná válik: ilyenkor mihamarabb el kell kezdeni a lengéscsillapító javítását. De melyek azok a jelek, amik arra utalnak, hogy az alkatrész tönkrement és javításra szorul?

Ha a gumiabroncsok nem egyenletesen kopnak vagy sűrű kopogást hall a futómű irányából, mihamarabb keressen fel szakembert a lengéscsillapító javításával kapcsolatban. Ellenkező esetben nem fogja tudni kellő biztonsággal használni az autóját, és még az abroncsok is tönkremehetnek. Vezetés közben elég aggasztó jel, ha nagy sebességnél és egyenletlen útszakaszon a gépjármű szinte repül és fékezéskor az eleje is pattog. Ebben az esetben még sürgetőbb, hogy mihamarabb megtörténjen a lengéscsillapító javítása.

Ha bármelyik jelet tapasztalja, és szakembert keres a lengéscsillapító javításhoz, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Minden, amit a szilentgumikról tudni érdemes

szilentgumi

Azzal a legtöbb autótulajdonos tisztában van, hogy van szilentgumi a járművében, azonban azt már kevesebben tudják, hogy ez mire való pontosan, és miből vehető észre, ha cserére szorul. Nézzük, mi mindent érdemes tudni a szilentgumikról!

Legfontosabb szerepük, hogy a lengőkart feszesebbé teszik, azzal, hogy az egymáshoz képest elmozduló fémalkatrészeket rugalmasan összekötik. Szerepük van ezen kívül a zajcsillapításban is. Idővel természetes, hogy megkopnak, töredeznek, ekkor ki kell cserélni őket. Abból tudjuk, hogy a szilentgumik cserére szorulnak, hogy az autó félrehúz, kanyarodáskor „kóvályog”. Az autó ilyenkor jellegzetes, kopogó hangoz ad, és az úthibák is sokkal erősebben érződnek az utastérben. Ilyenkor egy kisebb repedésen áthaladva is nagyobb puffanást lehet hallani.

Szilentgumikkal kapcsolatban van szüksége segítségre? Amennyiben úgy gondolja, hogy autójában már elöregedtek az alkatrészek és cserélni kellene őket, bátran keressen fel minket! Kollégáink szívesen nyújtanak bővebb tájékoztatást megadott elérhetőségeink bármelyikén!

A lengéscsillapítók fontos szerepet játszanak a biztonságos közlekedésben!

lengéscsillapító

A legtöbb gépjárművezető a lengéscsillapítókról úgy véli, hogy csak az utazás komfortjának fenntartásához van szükség rájuk. Valójában ez az alkatrész éppolyan fontos a biztonságos közlekedéshez, mint a gumiabroncsok, a fékek vagy éppen a kormányberendezés.

A lengéscsillapítók a vezetés biztonságához elengedhetetlenek. A legújabb, az alkatrészekkel összefüggő vizsgálatok megállapították, hogy a hibás lengéscsillapítóknak sokkal nagyobb a kockázatuk, mint azt eddig a szakemberek gondolták. A baleseti okokat vizsgáló európai szervezetek azt állítják, hogy az olyan baleseteknek, ahol legalább tíz éves gépjárművek voltak a résztvevők, több mint a felében a hibás, elöregedett lengéscsillapítók is hozzájárultak a szerencsétlenséghez. A lengéscsillapítók átlagos élettartama 60.000 - 80.000 kilométer. Ekkora futásteljesítmény elérésekor szakemberrel mindenképpen felül kell vizsgáltatni az alkatrészeket.

Ha kilométer alapján nem tudja megállapítani, hogy a lengéscsillapítója megfelelő-e az utazáshoz, bizonyos helyzetekből könnyen következtethet arra, hogy baj van az alkatrésszel. Például, ha fékezéskor az autó eleje nem áll meg stabilan, hanem ugrál, pattog, biztosan érdemes szakemberhez fordulnia. Ha ezt a jelenséget Ön is tapasztalja, keressen fel bennünket mihamarabb a lengéscsillapító ellenőrzéséhez, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mitől lesz kényelmes az utazás?

Autórugók

A komfortos és kényelmes utazás számtalan műszaki tényezőtől függ egy gépjárműben, azonban vannak alapvető funkciók, amelyeknek állapota kiemelt jelentőséggel bír. Az autórugó is ilyen, amely elsősorban az autó terhelhetőségében játszik fő szerepet. De emellett biztosítja az ideális úttartást, stabilitást és a már említett kényelmes utazást.

Ha az autórugó már nem tudja ellátni ezeket a funkciókat sajnos nem csak a komfort érzetünk bánja, hanem a biztonságos utazás is. Ezért is fontos az időközönként ellenőrzése, valamint cseréje az autórugóknak. Alapvetően két fajta autórugót különböztetünk meg: az ültető rugókat és a sport rugókat. Az ültető rugó célja, hogy az autót minél jobban leültethessük, míg a sport rugók szerepe, hogy biztosítjuk az autó tartását. Mindkét autórugót felhasználástól függően érdemes megválasztani. A rally autókban leginkább sport rugókat használnak, hiszen így könnyebb bevenni az éles kanyarokat. A személygépkocsikban inkább az előbbivel találkozhatunk.

Ha Ön is többet szeretne megtudni az autórugókról, esetleg annak vásárlását vagy cseréjét tervezi, akkor bátran keressen minket elérhetőségeinken!

Ha elromlik a lengéscsillapító

Ha elromlik a lengéscsillapító

A lengéscsillapító az autónak az az alkatrésze, aminek kiemelt szerep jut a biztonság megteremtésében. A lengéscsillapító a felfüggesztés része. Az autó felfüggesztése azon elemek együttese, melyek a kerekek és a karosszéria között helyezkednek el. Ezek az elemek gondoskodnak arról, hogy felfogják és tompítsák mindazon erőket, amelyek az út egyenetlenségéből adódnak és így visszafogják az autó mozgását. Ez az utasok kényelmét és biztonságát is szolgálja egyszerre.

Egy hibás lengéscsillapító ebből kifolyólag azt eredményezi, hogy a kanyarok és a haladás már kevésbé lesz kiszámítható és biztonságos. Egy elhasználódott, elöregedett vagy hibás lengéscsillapító egyre nagyobb féktávolságot hoz létre, ami egy rossz minőségű úton csak még veszélyesebbé válik. Az autó rosszul reagál, nem olyan dinamikus a mozgása, az autógumik tapadása pedig csökken és gyorsabban kopnak használat közben.

Amennyiben arra gyanakszik, hogy lengéscsillapítója nem működik megfelelően, esetleg csak egy alapos ellenőrzést szeretne végeztetni, keressen minket bizalommal!

Lengéscsillapítók és biztonság

Lengéscsillapítók és biztonság

Laikusként azt hihetné az ember, hogy a lengéscsillapító csak a kényelmet szolgálja, hogy kátyúk, egyenetlenségek esetén ne érezzük annyira az autóban a rázkódást. Azonban ez nem így van, a lengéscsillapítóknak van ennél egy sokkal fontosabb szerepük, ami fontos a biztonságos vezetéshez.

Egy jól működő lengéscsillapító megakadályozza, hogy a nagyobb kilengések miatt az autó kereke "elpattogjon" az úttest felületétől. Ha a gumi nem érintkezik folyamatosan az útfelülettel, akkor a féktávolság és az autó úttartási képessége is jelentősen csökken. Egy kopott lengéscsillapító sajnos balesetveszélyt jelenthet egy kanyarban, valamilyen hirtelen manőver alatt, vagy például erős oldalszél esetén is. Az autó könnyen kisodródik, ezzel nem csak a saját utasai, hanem mások testi épségét is veszélyeztetve.

Ha úgy érzi, lengéscsillapító cserére lenne szüksége, vagy csak szeretné megvizsgáltatni, milyen állapotban van, bátran forduljon hozzánk! Várjuk hívását autórugó javítással kapcsolatban is!

A spirálrugók és a sportfutómű

A spirálrugók és a sportfutómű

Sokan azt mondják, hogy tudják mi a lényege a kocsi rugózásának, de pontosan nem tudnák meghatározni. Kocsinkban nagyon sok múlik a megfelelő autórugókon, lengéscsillapítókon. Az autók megfelelő mozgását, a kezelhetőséget, az utasok komfortját is a megfelelő lengéscsillapító látja el!

A lengéscsillapítók spirálrugók formájában vannak jelen autónkban. Épségük és jó állapotuk nagyon fontos egy jó kocsinál! Elhasználódott rugókkal a lengés csillapító nem egyensúlyozza ki a kívánt mértékben a kocsi és az út milyensége közben keletkező rezgést. Rossz lengéscsillapítók esetén kocsink féktávja is nőhet ezzel veszélyeztetve a saját magunk és az utasok testi épségét! E mellett az autógumikra nehezedő nagyobb nyomás miatt a gumik jobban kopnak. Fontos, hogy autója rendelkezzen a megfelelő lengéscsillapítással és ez a jó állapotú spirálrugókkal érhető el.

A lengéscsillapítás vizsgálatát és az esteleges rugók cseréjét javítását is vállalja cégünk! Forduljon hozzánk bizalommal! Komplett sportfutómű szettekkel kapcsolatban is segítségére lehetünk! Válasszon minket a jó lengéscsillapítás érdekében!

Laprugó és szilent csere profiktól

Laprugó és szilent csere profiktól

A laprugókat régen különböző lovaskocsiknál, hintóknál alkalmazták először, persze manapság is alkalmazzák őket a különféle közlekedési eszközöknél, többek között akár vonatoknál, vasúti teherkocsiknál, de autóknál és egyéb robbanómotoros járműveknél is elhanyagolhatatlan a felhasználásuk. A laprugók készítésénél egy állandó vastagságú lemezt csíkokra vágnak, majd kisebb erőfeszítéssel egy kötegbe fogják a kész csíkokat. A laprugót a laprugó szilentek védik a szennyeződésektől, miközben nem akadályozzák azokat a mozgásban.

A laprugó szilent nagyrészt gumiból készül. A laprugó szilent az állandó mozgás és szennyeződés miatt jelentős igénybevételnek van kitéve, így idővel a laprugó szilentet alkotó anyag meggyengül és elszakad. Ilyen eseteknél szükséges a laprugó szilent cseréje. A laprugó szilent szükséges a laprugó megfelelő működéséhez, így fontos, hogy mindig jó állapotú laprugó szilenteket használjunk.

Cégünk vállalja laprugó szilentek cseréjét is! További információkért érdeklődjön honlapunkon található elérhetőségeink egyikén!

Autórugók ültetése, nyújtása, ívelése, átalakítása: Bízza ránk!

Autórugók ültetése, nyújtása, ívelése, átalakítása: Bízza ránk!

Az autórugó kifogástalan működése szavatolja az autó zökkenőmentes működését, a kiegyensúlyozott, kényelmes utazást, a biztonságos közlekedést. De ami el tud romlani, az előbb-utóbb el is fog romlani. Az autórugók esetében a leggyakoribb a törés, ami általában a lengéscsillapító hibája miatt következik be. De problémát okozhat az elgyengült autórugó is, illetve van, aki rövidebb, keményebb autórugót szeretne, hogy jobban kiaknázhassa a járműve jó tulajdonságait.

Az autórugókat ennek megfelelően lehet javítani, alakítani. Autórugók ültetésével, nyújtásával, átalakításával vagy autórugó íveléssel kapcsolatos igényeivel forduljon hozzánk bizalommal. Tapasztalt szakembereink rövid határidővel, gyorsan és megbízhatóan dolgoznak. Az autórugó javítása egy nap vagy akár pár óra leforgása alatt is megvalósítható.

Keressen minket bizalommal, és vegye igénybe színvonalas szolgáltatásainkat! Segítünk, hogy a vezetés élvezetesebb, az utazás kényelmesebb, a közlekedés pedig biztonságosabb legyen egy jól működő autórugóval!

Cégbemutató | Rugó javítás | Referenciák | Termékek | Szolgáltatások | Elérhetőség

Copyright © Vörös Autórugó® | WEBműHELY
Vörös AutórugóR Kft. 061-329-02-79 0670-371-99-27 1151 Budapest Taksony sor 3.