Pinterest
Youtube
Blogger

VÖRÖS AUTÓRUGÓ® 1947

Javítassa rugóit, míg nem késő!

"AZ ÖRDÖG NEM ALSZIK"

RUGÓ JAVÍTÁS

Tekintse meg szolgáltatásainkat:

Rugójavítás szereléssel együtt is.

 • személyautók

 • kis és nagyteherautók

 • terepjárók

 • kisbuszok

 • utánfutók


Laprugók

 • laprugók erősítése

 • törött lapok cseréje, pótlása

 • komplett új rugókötegek, -csererugó is

 • felújítás, ívelés, zsírzás, tisztítás, szilentezve, festve, cuppánt csavarokkal, stb. komplettírozva


Spirálrugók

 • erősített rugók

 • magasabb, alacsonyabb, egyedi rugók

 • komfortosabb, lágyabb rugók

 • új sportrugók, komplett sportszettek

 • felújítás egyes típusoknál


Torziós rugók

 • állítás, emelés /egyes típusoknál /


Az új rugókra és a javításokra 1-3 év garanciát vállalunk.


Eltört vagy kilágyult a spirálrugó? Segítünk!

spirálrugók

Amikor egy autórugó megadja magát, annak a sofőr szinte azonnal érzékeli a tüneteit. A spirálrugók esetében is így van, eltörhetnek, illetve kilágyulhatnak, ezek a leggyakrabban előforduló problémák. Mindkét esetben tudni lehet, hogy a futóművel van gond, mert az autó karosszériája közelebb kerül az úttesthez vagy pedig a haladás rázósabbá válik, mivel a rugó végzi az alátámasztást, és csökkenti a mozgás során keletkező rázkódást.

Az eltört vagy kilágyult spirálrugó cseréje nem várhat. Forduljon bizalommal a műhelyünkhöz, és vegye igénybe autórugó javítással kapcsolatos szolgáltatásainkat! Nem csupán a spirálrugó javításáról, illetve cseréjéről gondoskodunk, de tudunk új alkatrészt is biztosítani, jelentősen lerövidítve ezzel a várakozási időt.

A hibás futóművel való közlekedés megnöveli a balesetek kockázatát, veszélyes az autósra és más közlekedőkre nézve is. Ha nem biztos benne, hogy gond van, hozza el járművét alapos átvizsgálásra! A spirálrugó cseréjét megbízhatóan, rövid határidővel elvégezzük, forduljon hozzánk bátran!
Miért van szükség a laprugók javítására?

laprugó javítás

A laprugók kiválóan alkalmazhatóak olyan járművekben is, amelyek nagy terheket szállítanak. Fontos, hogy megfelelően működjenek, ezért, ha a gépjármű tulajdonosa hibára gyanakszik, akkor érdemes mielőbb felkeresni egy megbízható szervizt a laprugó javításával kapcsolatban.

Az alkatrész lapokból áll össze, melynek leghosszabb darabja a rugófőlap. Ennek végei zárt szemekké vannak alakítva, ezek jelentik a legsérülékenyebb pontot. Azért, hogy az eltörésüket megakadályozzák, biztosítólapokat használnak, amelyek a rugóköteg nyakrészét erősítik meg. Az egyre rövidebb támasztólapok a biztosítólapok alá vagy fölé kerülnek, az egész szerkezetet pedig a középen található rugócsavar és ennek a két oldalán lévő egy-egy rugókengyel fogja össze. A laprugó feladata, hogy csökkentse a percenkénti lengésszámot, toló- és fékezőerőt adjon át, de használható a futómű felfüggesztésére is. Kopás, kifáradás valamint laptörés esetén lehetséges a laprugó javítása.

Amennyiben laprugó javítására van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal még ma! Szolgáltatásunk igénybe vételéhez vegye fel velünk a kapcsolatot!
Bízza az autórugó javítást a legjobbakra!

autórugó javítás

A személyautóknak megvannak azok a tipikus hibáik, amik miatt autószerelő műhely szolgáltatásait kell igénybe venniük a tulajdonosoknak. Ha a lengéscsillapító lehetséges hibáit vesszük számba, akkor gyakran előfordul, hogy az autórugó okozza a problémát. Számos esetben ugyanis a rugó megadja magát és eltörik.

Szerencsére szakembereink ezen könnyen tudnak segíteni. Az autórugó javítás során a sérült alkatrészt eltávolítjuk, a régi helyére pedig az igényeknek megfelelően újat szerelünk be. Ideális esetben az autórugó javítás nem vesz igénybe több időt pár óránál.

Amennyiben szakavatott autórugó javításra van szüksége, keressen fel minket és bízza a mi vállalkozásunkra ezt a szolgáltatást! Cégünk nagy múltra visszatekintő családi vállakozás, ami kifejezetten autórugókra specializálódott. Ennek a múltnak köszönhetően magas szinten végezzük a javítást és beszerelést, ügyelve arra, hogy az ügyfelek minél hamarabb visszakaphassák az ismét megbízhatóan működő járművüket. Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén és kérjen időpontot!
A spirálrugók jó működésének fontosságáról

spirálrugó

A spirálrugók spirál alakú, ugyanakkor kör vagy négyszög keresztmetszetű anyagból készült alkatrészek; egy járműből sem hiányozhatnak, hiszen fontos szerepük van, tehát nélkülözhetetlenek.

A spirálrugó feladata elsősorban az, hogy az autó súlyát megtartsa, valamint az, hogy részt vegyen a lengéscsillapító munkájának támogatásában. A spirálrugók tehát a jármű felfüggesztő rendszerének részei: segítenek az abroncsok és az út között fenntartani a folyamatos kapcsolatot, ezen túl pedig az úthibák elnyeléséről is gondoskodnak.

Ahol a spirálrugó nincs megfelelő állapotban, ott azonnal kiütköznek a hibás felfüggesztés okozta tünetek. A vezetés már nem olyan sima és kényelmes, mint korábban, a jármű rázkódik, minden kis döccenőt meg lehet érezni. Amint új spirálrugó kerül a régi helyére, visszaáll a rend, a vezetési magasság ismét ideális, a kerekek érzik az utat, javul az úttartás és a kerékállás.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha spirálrugó javítására van szüksége; lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!A spirálrugók szerepe a lengéscsillapításban

spirálrugó

A spirálrugó és a lengéscsillapítás összhangban való működése biztosítja a gépjármű megfelelő rugózását. Ha a rugó túl kemény vagy túl puha, az a futómű meghibásodásához vezethet. A nem megfelelő spirálrugót mielőbb szükséges kicserélni, amit érdemes minden esetben szakemberre bízni, hiszen a hibásan behelyezett rugó még több kárt okozhat az autó többi alkatrészében.

A spirálrugó az évek során elhasználódik, megkopik, deformálódik és rozsdásodik, ami stabilitási problémákhoz vezethet. Az egyeletlen útfelület miatt fontos, hogy gépjárművünk megfelelő rugózással rendelkezzen, melyben a spirálrugónak döntő szerepe van. A spirálrugó tulajdonképpen egy feltekert, rugalmas acélrúd, mely a nyomás hatására összeugrik, majd visszaáll az eredeti állapotára, így elvezetve az utak által keltett nyomást, rezgéseket és lengéseket. Ha a spirálrugó meghibásodik, könnyen észlelhetjük, hiszen jellegzetes zaj keletkezik a felfüggesztési rendszerben menet közben.

Ha bármilyen jellegű problémát tapasztal spirálrugójával kapcsolatban, minden esetben forduljon szakemberhez! Továbbá, ha minőségi spirálrugóra van szüksége, válasszon minket!Az autórugók szerepéről bővebben!

autórugók

Különös, hogy minden összetettebb szerkezetben a legkisebb alkotóelemek meghibásodása okozhatja a legsúlyosabb problémákat, és ez fokozottan igaz a gépjárművekre. Az autórugók meghibásodása egy személygépjármű esetében is komoly problémákat okozhat, azonban egy teherautó vagy busz esetében már komplexebb gonddal szembesülhetünk.

Az autórugók legtöbb esetben a gépjármű lengéscsillapításában játszanak szerepet. Ez kiterjedhet a kerekekre és a belső alkatrészekre is egyaránt. Az egyenetlen útfelület, a kátyúk és a különböző akadályok olyan rezonanciát hozhatnak létre a gépjárművek belsejében, melyek súlyos károkat okozhatnának az autórugók nélkül - éppen ezért, ha egy autórugó meghibásodik, esetlegesen eltörik, nem csak az adott alkatrész kerül veszélybe, hanem az egész gépjármű.

Fontos, hogy az autórugók minőségét rendszeresen ellenőriztessük, esetleges meghibásodás esetén pedig azonnal javíttassuk vagy cseréltessük!

Autórugó javítás esetén állunk szolgálatára!Az egyes rugófajták főbb jellemzői

Az egyes rugófajták főbb jellemzői

Az autórugók kapcsán több típusú darabbal is találkozhatunk, melyek mindegyike más és más tulajdonsággal bír, így különféle feladatokat látnak el a járművek szerkezetében. Az autók kapcsán három megoldás szokott legtöbbször felmerülni - nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogy mit tudnak ezek!

 • A laprugó olyan eszköz, melyet ma már a személyautókban kevésbé vesznek igénybe, azonban a haszongépjárművek kapcsán még mindig fontos szerepet játszik. Több ívelt acéllapból készítik, melyeket kötegelve erős rúgó hozható létre.
 • A spirálrugó ezzel szemben olyan autórugó típus, amelyet manapság a legtöbb kocsiban használnak. Lényegében egy rugalmas fémtekercsről van szó, amely a nyomóerő hatására képes sérülésmentesen összenyomódni.
 • A torziós rugóról ránézésre nehéz megállapítani, hogy autórugóról van szó, hiszen gyakorlatilag egy fém rúdról beszélünk. Használata leginkább a kisebb méretű autókban elterjedt.

Profi autórugó javításra lenne szüksége? Akkor forduljon hozzánk bizalommal, készséggel állunk rendelkezésére!Az autórugók tisztításának, zsírozásának fontossága - Előzze meg a közúti baleseteket!

Az autórugók tisztításának, zsírozásának fontossága - Előzze meg a közúti baleseteket! A gépjárművek karbantartása rendkívül összetett feladat, hiszen a folyamat során részletesen át kell vizsgálni az autó kritikus pontjait, emellett pedig gondoskodni kell bizonyos alkatrészek megfelelő tisztításáról is! Az egyik legtöbb figyelmet igénylő alkatrész az autórugó, melynek tisztítását és zsírozását rendszeresen meg kell ismételni!

Az autórugók szorosan a futóműhöz kapcsolódnak, ezért a balesetek elkerülése végett szükséges, hogy gondoskodjuk az alkatrészek megfelelő tisztításáról. Nagyon fontos, hogy a tisztítás után ne feledkezzünk meg az autórugó zsírozásáról sem, ami meggátolja az alkatrész rozsdásodását, ennek köszönhetően éveken keresztül tudjuk használni anélkül, hogy cserére szorulna.

Az autórugók rendszeres karbantartása megakadályozza a futómű meghibásodását is, ugyanis, ha elhanyagoljuk az alkatrész tisztítását, zsírozását az további problémákat okozhat, így akár az egész futómű is tönkremehet!

Gondoskodjon autójáról, és bátran forduljon hozzánk szakmai segítségért! 

Cégbemutató | Rugó javítás | Referenciák | Termékek | Szolgáltatások | Elérhetőség

Copyright © Vörös Autórugó® | WEBműHELY
Vörös AutórugóR Kft. 061-329-02-79 0670-371-99-27 1151 Budapest Taksony sor 3.