Pinterest
Youtube
Blogger

VÖRÖS AUTÓRUGÓ® 1947

Javítassa rugóit, míg nem késő!

"AZ ÖRDÖG NEM ALSZIK"

TERMÉKEK

Ha a rugója már nem javítható, szerezzen be nálunk egy újat helyette!

Laprugók

 • új kötegek

 • javítás, törött lapok cseréje, pótlása

 • felújítás, ívelés, zsírzás, tisztítás, szilent cserék

 • erősítés, plusz lap beépítése

 • komfortosítás, - lágyítás


Spirálrugók

 • új rugók

 • felújítás

 • erősítés

 • ültetés

 • új sportrugók

 • komplett sportfutómű szettek


Lengéscsillapítók

 • felújítás - partner Kárászy cég

 • sport célokra is

 • új gátlók KONI, BOGE, SACHS, KAYABA, DELFI, MONROE


Szilentgumik

 • pl.: L200, Mazda E2200, Kia 2500, 2700 hátsó laprugó szilentekA torziós rugókról röviden

A torziós rugókról röviden

A gépjárművek futóművében többféle rugó is gondoskodik a biztonságos és kényelmes autózásról, többek között a torziós rugók is. Az alkatrészek elsősorban a kialakításuknak köszönhetik azt, hogy az autógyártáshoz elkezdték őket felhasználni, ugyanis rugalmasak és tartósak. Ennek hatására már a negyvenes években, a VW bogárhátúban is megtalálhatóak voltak a torziós rugók.

A torziós rugók acélrudak, amelyeknek kialakítása a felhasználásától függően többféle lehet. A torziós rugók csavaró forgatónyomaték hatására energiát nyelnek el, majd ezt visszaadják a futóműnek. Legtöbbször kisebb autók hátsó futóművénél alkalmazzák őket, mivel kevés helyet foglalnak. Nem bonyolult alkatrészek, viszont annál fontosabbak a biztonságos utazás szempontjából. Kedvező tulajdonságaiknak köszönhetően a torziós rugókat garázskapuk működtetéséhez is alkalmazzák.

Ha kérdései lennének a torziós rugókkal kapcsolatban, vagy rendelni szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

A laprugók szerepe és helye a járművekbenl

A laprugók szerepe és helye a járművekben

Egy járművet sokféle alkatrész épít fel, többek között rugók is hozzájárulnak a működésükhöz. A laprugók a lengéscsillapításban vesznek részt. Általában rétegezett laprugókat szerelnek be a tehergépkocsik és a buszok felfüggesztésébe is.

A laprugó, más néven a rugóköteg, vagy réteges lemezrugó az egyik legrégebbi rugófajta, amit korábban hintók és lovas kocsik lengéscsillapítására használtak. A népszerűsége nem is olyan különös, ha tudjuk, hogy nagyon kedvező áron lehet ezekhez az alkatrészekhez hozzájutni, és megbízható, könnyen kezelhető alkatrészekről van szó. A rögzítésük igazán egyszerű, és emellett igazán kevés törődést, karbantartást igényelnek.

Amennyiben a laprugók nem úgy viselkednek, ahogyan korábban, valószínűleg javításra van szükségük. Forduljon bizalommal műhelyünkhöz, ahol gondoskodunk a szakszerű, gyors és eredményes laprugó javításról! Ha cserére van szükség, vásárolhat is tőlünk laprugót! Kérjen részletes tájékoztatást a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink egyikén!Tudnivalók a lengéscsillapító működéséről

Tudnivalók a lengéscsillapító működéséről

A lengéscsillapítók alapvetően kétfélék lehetnek. Megkülönböztethetünk olajos és gázos kiviteleket, de működés szempontjából nem beszélhetünk köztük alapvető eltérésekről.

A lengéscsillapító egy hengeres alkatrész, ami egyik végével a karosszériához, másik végével pedig a kerékhez kapcsolódik. Ha az autó kanyarodik, áthajtunk vele egy gödrön, de akkor is, ha csak lassítunk vagy gyorsítunk, a kerék függőleges mozgást végez, vagyis kisebb-nagyobb erő hatására le-föl mozog, rugózik. Ekkor lép akcióba a lengéscsillapító, ami megakadályozza, hogy a kerék túlságosan heves mozdulatokat tegyen, visszafogja azt. Ha a lengéscsillapító nem lenne, akkor igencsak kényelmetlen lenne az utazás, sőt esetenként még balesetveszélyes is.

A lengéscsillapító áll egy dugattyúból, ami mozog, és egy dugattyúházból, ami fel van töltve olajjal vagy gázzal. A dugattyú mozgás közben felkavarja az olajat, illetve mozgásra bírja a gázt, ami ellenállást fejt ki, így megakadályozva, hogy az autó mozgás közben pattogjon.

Többet szeretne tudni, autója javításra szorul? Keressen minket bizalommal!Ettől fog halkan suhanni az autó

Ettől fog halkan suhanni az autó

A szilentgumi vagy tágabb megnevezésében a szilentblokk, elsőre érthetetlen autós szakzsargonnak tűnik, pedig jelentése benne van a nevében: elsődleges feladata a hatékony zajcsillapítás. Mivel vezetés során rengeteg bukkanóval, kátyúval vagy fekvőrendőrrel találkozhatunk, főleg a magyar utakon, ezért elkerülhetetlen ezeknek az eszközöknek a beszerzése és beépítése.

Szilentgumik illetve blokkok több helyen is megtalálhatók az autók szerkezetében, de talán legfontosabb feladatukat a futóműelemek és a kasztni között töltik be, ahol közvetlenül az autó kerekeitől érkező rezgéseket csillapítják. Igencsak strapabíró és nagy munkabírású eszközök, hiszen használatuk során akár milliónyi rezgést képesek felfogni.

Manapság már sokfajta különböző szilentgumi létezik. Vannak nagy térfogatú modellek, melyek extra segítséget nyújtanak a futóműnek fékezéskor és kanyarkor is, illetve olyan verziók is vannak, amik már nem is gumiból készülnek, hanem az ellenállóbb poliuretánból.

Vásárlás előtt nem árt tájékozódni, hogy milyen modell illik a gépjárműhöz. Szakembereink precíz ellenőrzése által megtudhatja, mely szilentgumi jelenti az Ön számára a legjobb választást!Komplett sportfutómű szettek profiktól!

Komplett sportfutómű szettek profiktól!

Meghibásodott a futómű, és úgy véli, egyszerűbb lenne kicserélni az egész konstrukciót, semmint javítgatni? Esetleg nem elégedett az eredeti megoldások teljesítményével, és valami jobbat, erősebbet, biztonságosabbat szeretne? Akkor megéri hozzánk fordulnia a komplett sportfutómű szettek kapcsán!

Szilentgumik illetve blokkok több helyen is megtalálhatók az autók szerkezetében, de talán legfontosabb feladatukat a futóműelemek és a kasztni között töltik be, ahol közvetlenül az autó kerekeitől érkező rezgéseket csillapítják. Igencsak strapabíró és nagy munkabírású eszközök, hiszen használatuk során akár milliónyi rezgést képesek felfogni.

Mivel tudjuk, hogy számos olyan esemény vagy élethelyzet előfordulhat, ahol már szükség van egy komolyabb javításra vagy cserére, ezért nálunk arra is lehetősége van, hogy komplett sportfutómű szetteket szerezzen be. Szeretnénk megkönnyíteni a dolgát, így hát nem kell aggódnia, csakis a legjobb minőséget kaphatja tőlünk, és kérdéseire is szívesen válaszolunk! A komplett sportfutómű szettek megvásárlása olykor előnyösebb lehet, mint bizonyos alkatrészek cseréje, hiszen ezáltal egy tökéletesen egymáshoz illeszkedő, minőségi terméket kaphatunk.

Érdekelné ajánlatunk? Bátran vegye fel velünk Ön is a kapcsolatot, és keressen minket elérhetőségeinken! Kollégáink a rendelkezésére állnak!

Cégbemutató | Rugó javítás | Referenciák | Termékek | Szolgáltatások | Elérhetőség

Copyright © Vörös Autórugó® | WEBműHELY
Vörös AutórugóR Kft. 061-329-02-79 0670-371-99-27 1151 Budapest Taksony sor 3.